Секој би го менувал својот живот за неговиот: Куче наследило 5 милиони долари

ИЗВОРСкопје24
|

Бизнисмен од Нешвил толку многу го сакал својот миленик, што по својата волја во тестаментот му остави пет милиони долари.

Кучето Лулу, осумгодишно женско гранично количе од Нешвил во американската држава Тенеси, му припаѓало на бизнисменот Бил Дорис. Бидејќи г-дин Дорис често патувал, а за Лулу се грижеше неговата 88-годишна пријателка Марта Бартон.

Кон крајот на минатата година, 84-годишниот г-дин Дорис го напушти овој свет и кучето го презеде г-ѓа Бартон. Сепак, г-ѓа Бартон нема да мора да троши свои пари за да се грижи за кучето, бидејќи заминатиот сопственик остави пет милиони долари за своето милениче во неговиот тестамент.

„Пет милиони долари ќе бидат префрлени во фонд што ќе се формира по моето заминување за да се грижам за моето куче Лулу, женско гранично количе“, стои во тестаментот на г. Дорис, со детални упатства за тоа како ќе се потрошат парите за да се исполнат сите потреби на кучето, грижата треба да ја продолжи г-ѓа Бартон.

„Тој многу го сакаше тоа куче“, рече г-ѓа Бартон во изјава за Канал 5. „Искрено, не знам што да мислам за фактот дека остави толку многу пари, но тој навистина многу ја сакаше Лулу“.

Според тестаментот, Лулу нема да може да ги троши парите како што сака, затоа што е наведено дека „на г-ѓа Бартон ќе и бидат вратени за разумни месечни трошоци“. За парите наменети за грижата на Лулу ќе се погрижи супервизорот на фондот, кој ќе ја одобри и надомести г-ѓа Бартон за сите трошоци.

Во моментов е непознато што ќе се случи со преостанатите пари кога Лулу ќе го напушти овој свет.