Серискиот број од банкнотата од 50 евра може да ве збогати

ИЗВОРСкопје24
|

Колекционерите имаат различни побарувања, а нивната страст ја наплатуваат неколкукратно повеќе.Така, за испечатени евра во вредност од 50 апоени, на Ebay во делот на ретки хартии од вредност нудат и десет пати повеќе зависно од серискиот број и годината на печатење на еврата.

Затоа следниот пат кога ќе имате 50 евра во рака, погледнете прво да не е токму таа серија која може да ви донесе многу повеќе отколку брзата замена во менувачница. Обично се бараат банкноти со сериски бореви „777“, „000“, „666“…

Петстотини милијарди динари денес вредат 1.500 динари или 750 македонски денари.

Многумина дома сигурно имаат вакви банкноти, а не се ни свесни дека со продажба на стари книжни или метални пари можат да заработат.

Погледнете ја фотографијата подолу и проверете дали ја имате оваа банкнота дома? Доколку ја имате постои можност да заработите.

Ако некој има банкнота од петстотини милијарди од 1993 година за неа може да земе 1.500 динари.Томку оваа банкнота на која е ликот на поранешниот претседател на СФРЈ, Јосип Броз Тито во Србија може многу да вреди. Поентата е во тоа што на нејзиниот заден дел наместо 1980 година стои 1930.