Сите се смееле на оваа куќарка со чуден облик, но од нејзината внатрешност ќе занемите (ГАЛЕРИЈА)

|

Несекојдневна долгнаведта куќа со зашилен преден ѕид… На прв поглед, навистина не изгледа привлечно.

Прилично мала куќа сместена помеѓу патот и реката, на мала парцела во форма на триаголник, оваа куќа ќе привлече поглед само затоа што не верувате дека некој ќе изгради дом таму и токму на тој начин.

Меѓутоа, кога ќе ја видите внатрешноста, ќе разберете зошто нејзините фотографии брзо се проширија низ виртуелниот свет, па сега сите би сакале да ја имаат.

Куќата е дело на ателјето „Архитекти Мизуиши“ од Јапонија!