Скопје повторно центар на голем фестивал

ИЗВОРСкопје24
|

Од 20 до 22 јуни со почеток од 18:30 до 23 часот ќе се одржи Интернационалниот фестивал за баскери и живи статуи СТАТУАФЕСТ И БАСКЕРКАРАВАН.

На фестивалот свое учество ќе земат светски познати артисти, баскери и живи статуи , од Шпанија, Германија, Украина, Венецуела, Хрватска, Србија и секако нашите професионални артисти од Северна Македонија. За музичкиот дел се задолжени Тони Зен и ДЏ Бугимен, како и Онија Блузерите.

Фестивалот ќе се одржува на плоштад Македонија и на ул. Македонија која води од плоштад кон Мајка Тереза. Главен покровител на фестивалот е град Скопје. Спонзори се винарска визба Тиквеш, Пакомак, Јавор Мрзенци – Меана Б, кафе бар Живот е циркус, Театар за деца и младинци, Клуб Матица и МДН Обезбедување.

Организатор на фестивалот е здружението на граѓани ТИМ ТЕАТРОС К од Скопје.