Славни личности кои ја чувале невиноста до првата брачна ноќ

ИЗВОРСкопје 24
|

Според многу религии, невиноста е знак за морална чистота, и заради тоа препорачано е да се остане девица до првата брачна ноќ. Во модерно време, тоа е сè поретка појава, а според истражувањата, помалку од седум проценти од луѓето ја практикуваат денес.
За славните личности, реалноста е различна, бидејќи пороците се еден од најважните делови од животот на славните.

Голем број на луѓе тврдат дека чекањето е голема грешка бидејки може да доведе до голем проблем – избор на животен партнер кој може да биде целосно некомпатибилен, според религиозните совети тоа е вистинскиот начин за вистинска врска со некого засновано врз карактерни црти, што мора да биде добра основа за брак.
Како и за сè друго во животот, не постои вистински рецепт, за што сведочи и фактот дека многу sвезди кои ја задржаа својата невиност на крајот се разведоа.

Славните личности кои ја чуваа својата невиност до бракот се: водителката Кети Ли Гифорд (67), која во 1992 година призна дека последната „холивудска девица“, потоа музичарот Кевин Џонас (32), пејачката Џесика Симпсон (40), манекенката Адријана Лима (39), која го шокираше светот признавајќи дека е девица до бракот. Покрај нив, тука беа и Лоло Џонс (37), пејачката Кери Андервуд (37), актерката Сара Дру (39), манекенката Кортни Стоден (26), бејзбол играчот Тим Тебоу (33).