Следува уште еден продолжен викенд: Петок е неработен ден

ИЗВОРСкопје24
|

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 23 октомври 2020 година (петок), Ден на Македонската револуционерна борба, е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

Граѓаните ќе добијат продолжен викенд.

Покрај него, до крајот на годината остануваат уште еден неработен ден за сите граѓани на нашата земја.

За сите граѓани на РМ: 23 октомври (петок), Ден на Македонската револуционерна борба; 8 декември (вторник), Св. Климент Охридски.

За граѓаните од католичка вероисповед: 1 ноември (недела), Празникот на сите светци; 25 декември (петок), првиот ден на Божиќ.

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ: 22 ноември (недела), Ден на албанската азбука. За граѓаните припадници на турската заедница во РМ: 21 декември (понеделник), Ден на наставата на турски јазик.