Соработка за унапредување на претприемничко образование во средните училишта

Денес беше потпишан меморандум за соработка помеѓу Здружението Џуниор Ачивмент Македонија, Министерството за образование и наука, Бирото за развој на образованието, Центарот за стручно образование и обука со поддршка на Канцеларијата на УСАИД во Република Северна Македонија. Потпишувањето на овој Меморандум има цел да ја унапреди соработката помеѓу институциите во полето на претприемничкото образование во … Продолжи со читање Соработка за унапредување на претприемничко образование во средните училишта