Советниците пак не гласаа за предлогот на Арсовска за набавка на нови автобуси

|

Советниците на Град Скопје повторно го одбија предлогот на градоначалничката Данела Арсовска за набавка на нови автобуси.

„Сметаме дека е крајно лицемерно советниците, кои граѓаните ги плаќаат со 500 евра месечно, да не покажат апсолутно никаква грижа за нив. Скопје има потреба од нови екоавтобуси заради намалување на аерозагадувањето и подобрување на услугите во јавниот транспорт. Сите балкански и европски метрополи континуирано го обновуваат возниот парк, но таму нема ликови на кои медот им е поважен од благосостојбата на граѓаните“, велат од Град Скопје.

Од таму додаваат дека им дале можност на советниците сами да ги изберат условите за кредитирање на проектот и спецификациите за набавка на автобусите со цел што побрза реализација на суштински проект од програмата „За модерно Скопје“.

„ Град Скопје нема да дозволи група партиски послушници да спречат скопјани да живеат подобро и поквалитетно. Граѓаните се свесни кој работи во нивен интерес, а на кој најважен му е лидерот. Со деструктивно работење си штетат само себеси и на скопјани, кои ќе го казнат таквото однесување“, порачаа од Градот.