Според народните верувања: Работи кои носат несреќа во животот

ИЗВОРСкопје24
|

Многу често не сме ни свесни дека поедини предмети се „емоционални вампири“ кои ја крадат позитивната енергија и ги загрозуваат мирот и хармонијата. За во вашиот дом да владее позитивна енергија, ослободете се од слдниве работи:

1. Напукнати чинии, шолји и останати садови- ваквите садови носат лоша енергија на секој кој ги користи, тврдат Фенг Шуи експертите. Подобро да купите најевтин прибор кој ќе го користите, отколку скап а оштетен.

2. Празни теглички за кафе или шеќер- Секому му се случува понекогаш да остане без залихи од намирниците кои секојдневно ги користат. Меѓутоа, садовите во кои се чуваат зачини не би требало да бидат празни, бидејќи празните садови во кујната влијаат врз среќата и хармонијата во домот.

3. Куп од стари весници, списанија, книги и хартии- Фенг Шуи експертите советуваат штом ги прочитате весниците да ги фрлите во ѓубре. Доколку собирате стари весници или книги, чувајте ги на полица, а не на подот или во аголот од собата.

4. Чевли пред врата- без оглед дали се наредени пред спалната соба или некоја друга, овие предмети се вистински цицачи на енергијата особено ако се валкани.

5. Валкана облека на аголот од собата – ова е една од поважните работи на која експертите предупредуваат. Можеби е најлесно да ја фрлите валканата облека на под или на некој агол, но на тоа место исчезнува и сета позитивна енергија од домот.