Спортски херој: Малиот Марко Пејчиновски доплива до Свети Наум

ИЗВОРСкопје24
|

Младиот спортски херој Марко пејчиновски, исполни уште еден предизвик и предмалку успеа да доплива до брегот на Охридското Езеро кај Свети Наум.

Марко пред три лета на само 12 години направи огромен подвиг кога успеа да го преплива Охридското Езеро.

И покрај тоа што има некроза на коска на долните екстремитети, младиот Марко успева во своите подвизи и го следи својот сон.

Видеото погледнете го ОВДЕ.