Стилист од Русија разубавува жени кои не се задоволни со изгледот за да им ја зголеми самодовербата

ИЗВОРСкопје24
|

Сите ќе се согласиме дека надворешниот изглед влијае многу на самодовербата и дека со правилните промени, нашите несигурности можат брзо да исчезнат.

Стилист од Русија разубавува жени кои не се задоволни со изгледот и кои не можат да си дозволат скапа облека и шминка.
Целта на преобразбите на Александр Рогов не е само да им ја зголеми самодовербата на претставничките на понежниот пол, туку и да покаже дека стилот не се создава само со многу пари, туку со правење на правилни модни избори и мала доза креативност.

„Се обидувам да ја истражам најдобрата страна на жените. Им помагам да ја пронајдат подобрата страна од себеси. Не стилизирам само за да направам шоу, туку ги стилизирам за во вистинскиот живот. Јас не сум само стилист, туку и психолог“.

„Најмногу уживам во моментот кога ќе го отворам огледалото и ќе ја видам реакцијата на мојата клиентка за нејзиниот нов изглед“ – вели Рогов.

Погледнете некои од неговите највпечатливи трансформации:

Целосната галерија погледнете ја овде