Што ќе се случи ако ставите пластична кеса во машината за перење?

|

Малкумина знаат за овој докажан начин за отстранување на еден од најнепријатните проблеми кога станува збор за перењето валкана облека.

Со честата употреба на машината за перење алишта, остатоци од детергент, нечистотија и влакна почнуваат да се таложат во внатрешноста на машината. За да се ослободите од сета оваа нечистотија, вреди да се проба едноставниот трик со пластична кеса. Само ставете ја во барабанот.

За време на перењето пластичната кеса ќе ја извлече сета нечистотија како влакна од коса од облеката или животински влакна. Интересно е тоа што и ќе го разбие нерастворениот прашок. Благодарение на тоа, рамномерно ќе се распореди по целата површина на алиштата.

Напомена: Коститете исклучиво бела кеса.