Така се прави тоа во Австрија: Иван за лојалност кон компанијата доби BMW и скапоцен часовник

ИЗВОРСкопје24
|

Иван е уште една потврда за тоа дека работниците од Балканот се вредни и исклучително ценети во западните земји.

Иван Мезга (48) од Декановац, кој работи во компанијата Strablegg-Leitner во Австрија, работодавачот го наградил со BMW 320d и скапоцен рачен часовник.

Тоа се случило на прославата на компанијата, а Иван бил награден за 20-годишната лојалност кон компанијата.

Со ова, Иван е уште една потврда за тоа дека работниците од Балканот се вредни и исклучително ценети од страна на работодавците во западните земји.

Инаку, компанијата се занимава со производство на вино и е лоцирана во Ајхберг.

Со оглед на тоа што Иван бил “заљубен“ во BMW овој подарок навистина го развеселил. Тој особено истакнал дека е среќен што работи во оваа компанија која знае да го цени добриот работник.