Технички зафати во електроенергетскиот систем во Скопје во текот на утрешниот ден

ИЗВОРСкопје24
|

Во текот на утрешниот ден во период од 9 часот, па се до 16 часот се предвидени технички зафати во електроенергетскиот систем во Скопје.

Како што информираат од РЦУК Скопје, вакви зафати се предвидени на повеќе локации.

-Во периодот од 09 до 12 часот корисниците на дел од ул.Марко Орешковиќ 2 , дел од ул.Мариовска. (општина Центар); дел од Бул.Македонско Косовска Бригада(објектите околу Арена петрол),дел од ул.Стојко Ивановски, дел од ул.Лазар Личеноски, ул.Пере Тошев(објектите околу Арена Петрол).

ул.Максут Садик, ул.Прохор Пчински, дел од ул.Славеј Планина, ул.380 (објектите околу Арена петрол) (општина Чаир) , во периодот од 10 до 11:30 часот корисниците на дел од ул.1 во с.Д.Лисиче. (општина Аеродром), во периодот од 11-16 часот корисниците од ул.Илија Димовски Гоче бр.5, 7 и 9, општина Аеродром.