Тестирајте го видот: Само мал број од луѓето можат да ги прочитаат сите букви на сликата

ИЗВОРСкопје24
|

На видеото се прикажани зборови напишани во боја која незначајно се разликува од бојата на позадината. Дали можете да ја препознаете разликата и да ги воочите зборовите?

Тестирајте го својот вид.

Дополнителен тест за очите: Колку триаголници гледате на фотографијата?

Уште еден предизвик од оние кои ја тестираат вашата перцепција и нејзината брзина.

Погледнете ја убаво фотографијата и обидете се да изброите колку триаголници содржи, за колку што е можно пократко време.

Ќе успеете ли да ги изброите за помалку од минута?

На фотографијата подолу проверете дали имате точен одговор.