Три работи кои треба да ги исфрлите од домот за да живеете подобро и имате повеќе пари

ИЗВОРСкопје24
|

Имате дом – атмосферата е прекрасна. Но се задушувате во него. Не буквално, се разбира. Не ви е по мерак да влезете во него, бидејќи не ви е пријатно. Сте направиле и поправки, но нешто не достигнува. Кинезите веруваат дека така делува нечистиот простор.
Патем, меѓу различните предмети има три, кои штетно влијаат врз целата атмосфера. Оттука и апатијата, и индиферентноста кон животот и луѓето околу. За да ја ослободите куќата од негативната енергија исфрлете ги овие работи од него:

Вештачко цвеќе

Вештачко цвеќе – мртви цвеќиња. Тие го угнетуваат вашиот дом како ништо друго. Не залудно луѓето велат дека живите цвеќиња се за живите, а мртвите – за мртвите. Дури и најубавиот, фино изработен букет, со ништо не заменува наједноставен букет од маргаритки. Дури најобичен живо цвет во саксија шири во домот енергијата на живот. Значи садење орхидеи, флокс, а може да посадите и обична трева. А од мртвите букети стојте подалеку.

Испукани садови

Исто така треба да ја пазите во куќа испукани чаши, чинии и други садови . Не е важно, дека тие се во функција. Овие пукнатини, велат Кинезите се нај стабилниот акумулатор на сето негативно во домот и во кујната. Од такви садови треба да се ослободиме што е можно побрзо, па да не се изложувате на опасност! Одамна садовите биле симбол на богатство и изобилство во куќата, што значи дека пукнатините по нив се пукнатини во благосостојбата на сопствениците. Чувајте во вашиот дом само цели, убави садови кои ќе пополнат Вашето живеалиште со радост и среќа!

Стари облека и обувки

Изабените, неискористените и за ништо несоодветни работи не треба да се чуваат дома. Тие нема да ви донесат ништо добро. Многу подобро е да ги подарите на бездомници или на оние кои се посиромашни од вас.

И еве што уште велат за непотребните предмети: ако сакате да добиете нешто ново – е можно поскоро да се ослободи од старото. И тогаш на местото на старите сигурно ќе дојдат убав пар чевли или палтото, за кое сте сонувале!