Учесник во „Никогаш не е доцна“ ја раскажа својата животна приказна – го гледаа со солзи во очите

ИЗВОРСкопје24
|

Горан Филиќ – Гогац, учесник во музичкиот натпревар „Никогаш не е доцна“, кој има 53 години за време на неговото појавување на сцената ја раскажа својата животна приказна.

Горан имал тешка операција, кога во март минатата година му е извршена трансплантација на срце.

„Благодарение на семејството на момчето кое ми го подари своето срце, јас сум вечерва овде, со ново срце“ – рече тој. Водителот на ова натпреварување, Жика Јакшиќ, беше љубопитен, па Гогац да му објасни како дошло до трансплантацијата.

„Момчето беше 15 години помладо од мене, тој повеќе не е со нас, па неговите родители ми го донираа неговото срце. Не се знаеме, можеби преку оваа емисија ќе дознаат за мене и ќе ги сретнам и запознаам. Сакам да знаат дека срцето на нивниот син чука во мене и дека ова е наша заедничка борба, на нивниот син и на мене“ – рече натпреварувачот, а Жика Јакшиќ видно возбуден и понесен од емоциите едноставно не можеше да ги задржи солзите.

„Ти си доказ дека хуман гест направен од луѓе значи дека тоа е добро завршена работа. Вашата енергија е прекрасна. Денес ја слушаме песната на мојот омилен бенд ‘Генерација 5’ – ‘Доаѓам за 5 минути’ – рече Маре.

Погледнете како изгледаше овој емотивен момент во „Никогаш не е доцна“