УСЛОВ ЗА ВЛЕЗ: Во оваа европска земја по ден ќе ви бараат 120 евра

ИЗВОРСкопје24
|

Сите членки на ЕУ имаат утврдено минимален износ за престој во нивната земја и тоа по ден, па така за во Франција тоа е 120 евра по ден. Со толку пари дневно треба да располагате за да престојувате во земјата. Инаку граничните полицајци имаат право да ви забранат влез во земјата ако оваа обврска не ја исполнувате.

Но, откако азиланти и мигранти тргнаа кон Европа, одредени земји ги заострија контролите.

Романците се строги и не прифаќаат банкарски гаранции и картички, туку строго готовина.

За влез во Хрватска се потребни 70, а во Унгарија 30 евра по ден. За влез во Германија се бараат 45 евра дневно, а за Италија колку е подолг престојот, износот е помал и за престој од пет дена ќе треба да имате 280 евра.