Успехот на „Преспав“ се должи на мултиталентираните актери

ИЗВОРскопје24
|

Македонската серија „Преспав“ со 101 епизода е вистински пример дека и во Македонија може да се направи квалитетна серија. Серија која што ќе трае подолг период, изјави продуцентот на „Преспав“, Пеце Талески.

Пеце Талески наведе дека успехот на серијата „Преспав“ се должи на мултиталентираните актери.

Тој истакна дека се надева во иднина ќе се снима и петта и шеста сезона од „Преспав“.