Уште еден земјотрес ја стресе Грција предмалку

|

Земјогрес со средна јачина од 4.6 степени по Рихтер, предмалку, во 12 часот и 4 минути, ја стресе Грција.

Земјотресот беше со епицентар на 82 километри северо-западно од Перистери, и на длабочина од 12 километри.

Од она што го изјавуваат граѓаните се работеше за млак земјотрес, кој не ги испаничи, но се надеваат дека нема да има и други пропратни, посилни земјотреси.