Васил Хаџиманов искрено: Дали сè уште ќе ширите невистини за причините поради кои татко му го загуби животот?

ИЗВОРСкопје24
|

Популарниот 47-годишен џез-музичар Васил Хаџиманов, инаку син на нашата легенда Зафир Хаџиманов, кој за голема жал, неодамна го загуби животот поради новата болест, досега неколкупати се обрати кон јавноста поради недоличните пораки кои ги испишуваа граѓаните на социјалните мрежи а сега испрати уште една силна порака до јавноста.

– Ќе се освестиме или сите ќе ум*еме поради вашите заблуди? Разбудете се и прифатете ја реалноста без кукавички, фантомски изговори и измислици. Треба на сите да ни биде подобро и престанете со таа неопислива себичност.

Колку луѓе треба да го загубат животот за да сфатите дека оваа болест е вистинска и крајно опа*на? Кои повеќе докази ви се потребни за да откриете дека имуни*ацијата е единствениот излез и спасот? Кој од вашите најблиски треба да го напушти овој свет или сериозно да се разболи за да ви влезе во глава, луѓе? Дали можеби вам кога ќе ви дојде е редот?

Дали сè уште ќе се радувате и ќе ширите невистинити тврдења, како на пример дека татко ми, Ѓорѓе (Балашевиќ) и Власта го загубија животот од овие дози? Дали е можно сите овие луѓе да лажат и да измислуваат и да им верувате на вашите таканаречени „експерти“ со антива кцински агенди и теории на заговор, јавно прашува Хаџиманов.