Важно е кога жените раѓаат дете: Ако тоа е во овие години ќе биде многу интелигентно

ИЗВОРСкопје24
|

Универзитет во Лондон спроведе истражување каде научниците се обиделе да дојдат до заклучок за тоа кое време е најдобро жената да стане мајка, како и на кој начин тоа влијае на интелектот и здравјето на децата.

Златните години всушност се 30-те, а жените кои раѓаат деца во 4-та деценија од животот, дефинитивно раѓаат најинтелигентни деца.

Когнитивните тестови покажале дека децата чии мајки родиле во своите 30-те години, без никакви сомнежи се значително поинтелигентни од останатите деца.

Ако се прашувате зошто е тоа така, жената со поголемо искуство има поголеми шанси да ја стабилизира својата врска со децата. Со самото тоа создава силна псиохолошка структура за детето.

Исто така, едно од прашањата кои најмногу ги интересира идните родители е дали ќе добијат девојче или момче.

– Ако имате проблем со мачнини, веројатно носите девојче;
– Ако имате проблеми со тенот, веројатно носите девојче;
– Ако носите “тесно“, веројатно носите момче;


– Ако носите “широко“, веројатно се работи за девојче;
– Ако сакате солена и кисела храна, веројатно носите момче;
– Ако преферирате слатка храна, носите девојче.