ВЕРУВАЛЕ ИЛИ НЕ: Оваа искористена гума за џвакање вреди околу пола милион евра, дознајте зошто (ФОТО)

ИЗВОРСкопје24
|

Сер Алекс Фергусон е еден од најголемите фудбалски стучњаци на сите времиња, а негов заштитен знак била и остана, токму гумата за џвакање.

Гума за џвакање конзумираше на секој натпревар, а таа од последниот натпревар продадена е за неверојатна сума од 450.000 евра.

Оваа гума за џвакање не „Ebay“ ја објави навивач на Манчестер Јунајтед кој што му ја продал на анонимен фудбалски колекционер за сума од 390.000 фунти.

Сите пари беа насочени во хуманитарни цели.