Влада: Исвиркувањето на македонскиот јазик е изолирана провокација какви што имало и ќе има

|

Прослава на 21-годишнината од потпишувањето на Рамковниот договор мина во сенка на однесувањето на дел од присутните на забавата.Рекации во јавноста предизвика исвиркувањето на водителката, кога таа на публиката и се обрати на македонски јазик.

Од Владата за „Локално“, велат дека оваа е „изолирана провокација какви што имало и ќе има“.

-Најважно од се’ е што за разлика од порано, ваквите обиди немаат поддршка од ниту еден претставник на власта, појаснуваат од Влада.

Од „Илинденска“ бб објаснуваат дека потпишувањето на Охридскиот рамковен договор има донесено придобивки за развој на демократско општество и претставува зааеднички успех и вредност со што Северна Македонија треба да се гордее и да го промовира како модел.

Целиот текст прочитајте го на Локално со клик ТУКА.