ВНИМАВАЈТЕ: Змија на кејот на Вардар во Скопје – Топлото време ги раздвижи (ВИДЕО)

|

Топлото време ги раздвижи змиите, излегуваат на жешкиот бетон и сѐ почесто може да се сретнат и во градовите.

Таква, голема змија е забележана на кејот на реката Вардар во Аеродром во близина на „Три Бисери“.

Засега нема информации за каков вид на змија станува збор, но на граѓаните им се советува посебно во овој период од годината да бидат внимателни и да ги пазат децата и нивните миленичиња посебно во деловите крај зеленило и вода.

Не обидувајте се да ја фатите змијата доколку ја видите препорачуваат познавачите.