Во ова село секој може да се досели: Ќе има одлични услови за живот, но има една финта

ИЗВОРСкопје24
|

Еден австриски бизнисмен нуди 60.000 евра доколку имате четиричлено семејство и сте одлучиле дел од животот да го минете во селото Албинен во Швајцарија, во кое моментално живеат 240 луѓе.

Бизнисменот нуди плата од 32.627 евра, плаќа патувања, сместување и здравствено осигурување, само е потребно да имате семејство и да сте подготвени да живеете во тоа село.

Една финта е што овој крај од вас бара да потпишете договор за следните 10 години и во тој временски период нема напуштање на селото, освен за одредени животни потреби.

Албинен моентално нуди секому околу дваесетина илади евра.

Секој којќе дојде со семејството може да заработи и до 60.000 евра на годишно ниво.

Поради ниската стапка на населеност, улилиштето било присилено учениците да ги испраќа во соседниот гра за да се образуваат затоа што нема доволно луѓе кои се стручни да ги едуцираат.

Швајцарија поседува се, само и недостасуваат луѓе.