Во штипско Ново село крстот вчера се даваше на лицитација – Верник го купи за 95.000 денари (ВИДЕО)

|

Поделено мислење утрово на социјалните мрежи се води околу лицитацијата која се случила вчера во текот на денот по фаќањето на светиот крст во штипско Ново Село.

Имено на видеото кое се појави на социјалните мрежи се гледа како попот среде црквата во Ново Село во Штип го нуди светиот крст на лицитација.

Крајната цена на крстот достигна 95 илјади денари, а во меѓувреме додека течеше лицитацијата попот тврдеше дека парите им требале за да ги подмират сметките за струја, но не и за нивни лични потреби.

Вашето мислење слободно оставете ни го во коментар а видеото погледнете го со клик ТУКА.