Врие на овој граничен премин – Македонија за споениот викенд се испразни (ФОТО)

|

Споениот викенд кој ни доаѓа од утре, веќе ја испразни Македонија.

Граѓаните уште од попладнево завршувајќи од работа се упатија кон граничниот премин „Богородица“ каде во моментов има најмногу гужва од сите премини низ државата.

Македонците масовно го користат убавото и топло време да го поминат на море во соседна Грција.

За Задушница Македонија и Скопје очигледно ќе се испразни, а за следниот споен викенд малку ќе почекаме подолго, бидејќи ни доаѓа дури во септември и тоа на денот на државноста, 8 – септември.