За „Нина Бадриќ и копањето компири“ се произнесе и нашата Тијана Дапчевиќ

|

Во дискусијата за компири и поп музика учествуваа и музичари од надвор од Хрватска. Така, поддршката за хрватските колеги ја испрати и нашата Тијана Дапчевиќ, која објави фотографија на која копа компири.

„Компири. Па, што сега?… Ние не правиме уметност затоа што се срамиме да копаме компири или да не ги валкаме рацете и облеката, туку затоа што тоа го сакаме“, напиша Тијана, меѓу другото.

„Никој не ве спречува да се бавите со музика, никој не ве спречува да бидете на телевизија, имате целосно право да правите што сакате. Едноставно е срамно да го искористите тоа право да копате по туѓи животи. „Сите сме на иста планета, сите сме во иста ситуација, навистина нема потреба да додаваме нови проблеми во општеството. Мислам дека оваа сегашна ситуација е доволно тешка за сите нас“, додаде таа.

Пејачката Гоца Тржан исто така зборуваше на истата тема.

„Гледам дека луѓето се многу среќни и задоволни што естрадата нема од што да живее. Па, ете барем можеме да му донесеме среќа на некого со својата несреќа …“, напиша таа.

Ве потсетуваме дека откако Нина Бадриќ упати апел до владата и им порача дека музичарите се спречени да работат, се интензивираа реакциите на социјалните мрежи, а коментарот во кој едно лице им понуди на Нина и нејзините колеги да помогнат во копање компири привлекоа најголемо внимание.
„За неколку дена ќе береме компири, триесет хектари, во близина на Бјеловар и ни требаат дневни работници, плаќаме 300 куни на ден. Ве молам известете ја пејачкатга дали сака да работи. Само кажете да не влегува во тој дизајнерски фустан од 14 илјади куни, со кој се пофали пред неколку месеци, затоа што деновиве врнеше дожд и е доста калливо “, напиша жената и собра скоро 2500 лајкови и многу коментари.

Тој коментар налути многу забавувачи, па тие објавија доста на темата на социјалните мрежи. „Уживањето во нечија неволја е пораз за човештвото“, напиша Нина Бадриќ.