Василичарски оган во Охридското Езеро

ИЗВОРскопје24
|

Нуркачите од нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид на несекојдневен и атрактивен начин ја најавија Старата нова година. Крај Музејот на вода, тие го запалија традиционалниот оган.

Со ова нуркачите на православните христијани им ја честитаа Василица и се вклучија во организацијата на Охрид во празнувањето на престојните празници- Водици и Свети Јован Крстител, Денот на рибарите.

Izvor: mrt.com.mk