Загатка која многумина ги избезуми: Колку триаголници гледате на сликата?

ИЗВОРСкопје24
|

Посетителите на страницата Genius Puzzles изминатите неколку дена се забавуваа со загатка на која треба да се избројат триаголници, и има секакви одговори. Колку гледате Вие?

Некои успеале да избројат само осум, додека други виделе повеќе отколку што навистина има. Ако ја изгубите волјата или мислите дека го имате решението, можете да го проверите на крајот на текстот.

На истата страница минатата година се појави уште една таква загатка, а одговорите за неа исто така варираа од премногу малку до премногу.

Решението исто така можете да го видите во продолжение.
Ако на оваа слика најдете 24 триаголници, вие сте генијалец!

Решенија: Првата илустрација покажува 24 триаголници. На другата има дури 47.