Загатка од која многумина се откажуваат – можеби вие ќе успеете да стигнете до точниот одговор

ИЗВОРСкопје24
|

Доколку сте љубители на загатките и уживате додека се обидувате да го пронајдете нивното решение, тогаш оваа загатка е создадена за вас. Задачата е следна:

Сè што треба да направите е да ја погледнете фотографијата и да дадете одговор на прашањето: Кој број треба да стои на местото од прашалникот?

Многумина од луѓето брзо се откажуваат и не успеваат да стигнат до точниот одговор, проверете дали сте и вие меѓу нив или пак сепак ќе успеете да стигнете до точниот одговор.
.
.

.
.
Доколку не успеавте да го најдете решението, тогаш тоа е следното: 1 + 4 = 5, 5 + 2 + 5 = 12, 12 + 3 + 6 = 21, 21 + 8 + 11 = 40. Одговорот е 40.