Зела картон од тоалетна хартија и го вовлекла низ завесата: Целиот интернет ѝ е благодарен поради овие едноставни трикови

ИЗВОРСкопје24
|

Неверојатните набори на врвот на завесата изгледаат многу неуредни доколку така паѓаат надолу и го расипуваат впечатокот на целата соба и колку и да биде уредна таа.

Сепак, овој одличен трик ќе ви овозможи завесата секогаш рамномерно да се собере. Кога ќе соберете доволно картони од тоалетната хартија тогаш ќе ви биде едноставно да ја наместите завесата.

Извадете ја завесата па картоните ставете ги помеѓу двете алки каде што се поставува завесата.

Со помош на оризот исчистете ги чиниите

Со ориз покријте го дното на пластичните чинии и додадете дупла количина вода. Затворете го садот и протресете, а оризот ќе ги исчисти нечистотиите.

Обојте ја дрвенаријата со помош на чорап

Низ интернетот исто така се појавиле фотографии од некоја жена која ги офарбала лајсните, дрвената врата и рамките многу брзо и ефикасно – со помош на чорап намачкан со боја на дрво. Жената под чорапот вовлекла гумена ракавица.