Ѕидот пукна, но иконата на Богородица остана нечепната во манастирот Св. Ѓорѓи во битолското село Велушина (ФОТО)

|

Големи оштетувања по серијата земјотреси врз манастирот Свети Ѓорѓи во село Велушина, недалеку од градот Битола.

Според фотографиите, оштетувања има и во внатрешниот и надворешниот дел на манастирот.

Пукнатини на ѕидови, тавани, фрески, фасади, оштетувања и на подовите, ваква е сликата по силните потреси: