Знаете дека лененото семе е здраво, но важно е да знаете кога и како треба да го јадете

|

Лененото семе е производ достапен во сите маркети, кој во исто време е и многу хранлив и помага при одредени заб олувања, но и за слабеење.

Тоа е богато со оптимална количина на витамини и минерали, помага во прочистување на цревата, ги отстранува насобраните отр ови и го забрзува метаболизмот. Нивните активни хранливи состојки помагаат во подобрување на изгледот на кожата и косата.

Но, сепак не е доволно само да го консумирате, бидејќи е важно и кога и како го правите тоа. Најдобро е семињата да ги јадете мелени, наутро на гладно, најмногу две полни лажички, измешани со кефир или со топла вода, во која отстоиле околу 5-10 минути.

Во текот на денот, додавајте ги во супа или во салатите. Сепак, нивниот ефект е најсилен наутро.


Поврзани објави