четврток, февруари 22, 2018

Водителот Огнен Јаневски буквално ги утепа ДИКовците

: 19 години работам професија која нема празници, делници, болест, нечија смрт, родендени, мекици и разни чудесии. Работиш со температури, со фрактури, со сипаници,...

Нов закон по 8400 денари за 3000 невработени лица – проверете...

Со 82 гласа за денеска Собранието го усвои законот со кој материјално се обезбедуваат невработени лица кои поради приватизацијата на претпријатијата со доминантна сопственост...

Семејството кое загина во Делчево имало билети за да замине во...

Делчево жали за изгубените млади животи во вчерашната сообраќајна несреќа. Празничниот ден во градот овој 11 Октомври донесе страорна слика со празни локали каде...

НОВА РАСПРОДАЖБА НА УЈП: Станови, автомобили и деловни простории по багателни...

Управата за јавни приходи објави повик за учество на 17-тата аукција за продажба на движни и недвижни предмети кои се запленети од даночните обврзници...

Детски невролог предупредува: Пет години гледам како сами кај децата создавате...

Одамна планирам со вас, родителите да споделам дел од своите сознанија за можните последици од интензивното користење во најрана возраст уреди со екрани: телевизори,...

Крвав инцидент во Аеродром вечерва – Тодор Петров распали на “фејсбук”

Вечерва во 20часот и 15 минути до 21 часот од прилика се случувала крвава драма во аеродром, каде кученод расата “ротфајлер” нападнал и касал...

За два месеци секој вработен во Македонија ќе добие по 9.000...

Право на регрес или к-15 имаат сите работници во приватниот сектор кои работеле кај истиот работодавач најмалку шест месеци во календарската година. Според иницијалните пресметки кои...

ГИ ПРАШАА БИВШИТЕ ЈУГОСЛОВЕНИ ДАЛИ САКААТ ПОВТОРНО СФРЈ: Процентот на оние...

Социјалистичка Федеративна Република Југославија беше југословенска држава која беше формирана веднаш по завршувањето на Втората светска војна, а траеше се до почетокот на деведесетите...

Нов бран поскапувања од 1 јануари: Еве ја целата листа на...

Од 1-ви јануари следната година ќе плаќаме поскапа вода, леб и гориво. Претставувајќи го буџетот за 2018 година, Министерството за финансии соопшти дека за три...

ВЕСТ НА ДЕНОТ: Три земји од ЕУ бараат македонци со МК...

Имаме одлична вест за македонските работници кои размислуваат за вработување во земји од Европската Унија. Во моментов, отворени се преку 600 слободни работни места за...

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ОПШТИНСКИ ВЕСТИ